Sunday, April 29

kongsi pengalaman produk mary kay

 



CiK CeNd@w@N: CANTIK Cendawan: Haaa.. ni dia mai dah.. hehe hari ni cik cendawan nak brkongsi la sket kan pasal produk Mary Kay nih.. View di CANTIK cendawan for more info..

lucu tapi benor

                                             


CiK CeNd@w@N: FAKTA Cendawan: LUCU TAPI BENAR..WOWW... apa yang lucu..apa yang benar..let's view..

LAWAK cendawan

LAWAK cendawan: ade macam2 cite and gambar yang boleh buatkan korang tersenyum.. view okey.. :)

BUAH BETIK

                                            

SIHAT cendawan: Betik merupakan sejenis buah-buahan tempatan yang kaya dengan vitamin A,C dan Kalium. Betik juga mempunyai banyak sangat kelebihan dari akar sampai la pucuknya..more info..view SIHAT cendawan.. :)

Saturday, April 28

Ujian Medsi

baru-baru ni cik cendawan ada hadiri satu sesi ujian medsi..ujian ni untuk sesape yang berminat nak jadi cikgu.. actually cik cendawan mmg menyimpan hasrat and cita-cita nak jd sorang cikgu taww..tp xkesampaian sebab xterpilih masuk maktab.. then pas form5 amik course secretary..pas abih belajar dalam 3bulan terus dpt keje ngn gov.. xpkai orang dalam okeyhh!!... then bila dah keje xsampai la hasrat nak jd cikgu/pensyarah tuh.. tp cik ada simpan angan-angan nak smbung dgree nak amik jd lecture.. then baru-baru ni cik try la apply UPU.. ramai gak yang ckp..ko nak jadi cekgu wat ape lagi.. keje dah oke xdk masalah.. tp korang xphm.ni ati nie..ati ni nak jadi cikgu taww..hehe bukan la cik xbrsyukur keje skang..actully mmg sgt2 bersyukur sbb nak dibandingkan member2 lepasan sama dengan cik mmg masih ramai lagi yang menggangur dan masih mencuba nak keje ngan kerajaan.. oke dah la tuh..hehe

cik try apply pendidikan kemahiran hidup di UPSI dengan UTM.. dua-dua kemahiran hidup..yelah itu ja pn yang cik agak boleh..nak mengajar math lingkup kang bebudak skolah tuh nanti..hihi nasib la ujian hari sabtu..boleh cik hadir tanpa amik cuti..

klau nak tw..cik cendawan g pg tu ngan keadaan yang xbrapa nak besedia pn..pagi tu la baru nak cari pensil,pemadam..maklum la dah la xmengaji.. nsib jmpa ko smua bebende tu.. bila time jwb periksa tuh cik  pn jwb la dengan tanpa menipu.. ermm yeke..sket la tipu..hohoho tipu sunat.. tp xbrani nak tipu banyak sebab soalan sebenarnya putar belit tw..soalan2 tu nak uji personaliti kita samada layak x untuk jadi sorang cikgu.. yang xtahannya.. ada soalan tuh tanya macam nih.."anda pernah menipu" ..cangak lagi..haha yang itu cik berterus terang...bohong la kan seumur hidup xpnh menipu time kecik.. eleh korang jangan nak kata kat cik..ingt x time skolah dlu..korang ckp ape kat cikgu bila korang xsiap keje skolah..haa cik tw dah jawapan ape korang nak ckp.. sbb cik pn jwb cmtuh bla xsmpt siap keje skolah..hihihihhi

ok la..end here entry for today..didaaa.



CIK CENDAWAN KECIK

Wednesday, April 25

ce cite..ce citer..

hai semua.. buat awal2 ni cik cndawan nak berkongsi la sket2 latar belakang cik. cik cendawan ni biasa aje orgnya.. cik cendawan ni sorang permpuan sebenarnya.. saje nak kaci tw..nt korang ingt maknyah pnya blog kew... cik cendawan utk taun ni sbnarnya dah mejangkau umo 21.. n hope forever 21..haha cik asal orang kedah..so korang jgn heran la klau cik ada terselit perkataan kedah dengan xbrapa sengaja tuh..hihi

cik pendidikan sampai tahap diploma jer.. n insyaallah akn sambung ke peringkat ijazah n soo on la..huhu cewah cita2 bkn maen.. cik cendawan dulu stdy diploma dekat politeknik perlis..ambil diploma sains setiausaha.. vouge x course akakkk..haha then skang dah pn bekeja..cik sekarang sedang menjadi kuli di Universiti Utara Malaysia.. cik bekerja sebagai setiausaha di sini...actually xde la kuli sgt..propa ja lebih..maap bos..maap..hehe pa pownn bes keje nih.. tambah2 keje dkt dlm negeri..mmg bes..tiap2 minggu balik umh.. mmg cik ditakdirkan xbley pegi mana..main area2 kedah dengan perlis jew.. kawen pon insyaallah  dengan org kedah jugak..oppss..hehehe ha dah la kot pasal peribadi..

ok next topic.. sbb utama cik nak sgt2 nak buat blog nih sebab cik nak improve diri cik jugak sebenarnya.. improve ape? haaa mai nak habaq.. cik ni sebenarnya malas utk baca buku.. so cik rasa bila cik buat blog ni hope cik dapt la feel nak membaca untuk share dengan korang semua apa yang patut dan xpatut..eh xpatut pn ade kew..hehe

oke  la..stakat ni ja dulu entry cik cendawan..nak sambung keje lak nt bos babap xnk buat keje..didaa

CIK CENDAWAN KECIK


Tuesday, April 24

C.E.N.D.A.W.A.N???!! WHY?

ok..let's me explain.. haii..aku la cik cendawan tuh..real name aku shima.. aku adalah bloger yang baru di dunia blogger nih.. tp acctually xde la baru sgt..raseny dh 1taun aku brjinak ngn dunia blog nih.. sbnrnya sblm ni aku dh ada 2 blog..satu blog peribadi yang mmg xde sape pown bley bace..then satu lg blog jualan..yg tu aku ada buat jualan homemade chocolate.. tp bla dh lama2 tringing lak aku nk buat satu blog yang aku boleh bersosial n brkongsi pendapt & pengalaman utk korang kt luar sana.. so tercipta la blog cik cendawan nih.. KENAPA CENDAWAN??! "ape xcukup sedap ke yang korang nk heran"...hihi actually ni nama bidan terjun jew..hehe time tengah amik feel nak letak nama apa ttba naik nama cendawan.. bkn apa..dlm kepala hotak aku time tu aku dok pkir.. blog aku ni kalau aku buat ade ke org nak bace.. beshhhh sgt kew...tmbah plak zaman skang ni blog ni tumbuh mcm "CENDAWAN"... aku pnh search satu pmbacaan nih la kan..acece cm rajin membaca lak kan... Dalam sehari saja akan ada org yang bernama manusia akan create blog..jalan xjalan blog tuh len cita la kn..hehe so pendek cita...time tu la timbul idea utk letakkn blog aku nama blog cendawan.. "KECIK" tu plak cmna dpt..? kecik tu timbul time aku pkir.. bley pegi jauh mana blog nih.. bnyk lagi blog2 yg ternama dan tersohor lg menarik.. so aku ibaratkan blog aku ni mcm satu cendawan yang kecik yang baru jew nak membesar..nt dh besar aku tukr la jd CENDAWAN BESAR..bley cm tuh..?haha

ok la kot utk cita cmna bley terjadik blog cendawan kecik nih. blog ni la aku nk brkongsi idea dan pandangan yang mungkin dpt menghiburkn hati yang sedih or sunyi..alolorhh  hehe

bubye..

CIK CENDAWAN KECIK