Saturday, April 28

Ujian Medsi

baru-baru ni cik cendawan ada hadiri satu sesi ujian medsi..ujian ni untuk sesape yang berminat nak jadi cikgu.. actually cik cendawan mmg menyimpan hasrat and cita-cita nak jd sorang cikgu taww..tp xkesampaian sebab xterpilih masuk maktab.. then pas form5 amik course secretary..pas abih belajar dalam 3bulan terus dpt keje ngn gov.. xpkai orang dalam okeyhh!!... then bila dah keje xsampai la hasrat nak jd cikgu/pensyarah tuh.. tp cik ada simpan angan-angan nak smbung dgree nak amik jd lecture.. then baru-baru ni cik try la apply UPU.. ramai gak yang ckp..ko nak jadi cekgu wat ape lagi.. keje dah oke xdk masalah.. tp korang xphm.ni ati nie..ati ni nak jadi cikgu taww..hehe bukan la cik xbrsyukur keje skang..actully mmg sgt2 bersyukur sbb nak dibandingkan member2 lepasan sama dengan cik mmg masih ramai lagi yang menggangur dan masih mencuba nak keje ngan kerajaan.. oke dah la tuh..hehe

cik try apply pendidikan kemahiran hidup di UPSI dengan UTM.. dua-dua kemahiran hidup..yelah itu ja pn yang cik agak boleh..nak mengajar math lingkup kang bebudak skolah tuh nanti..hihi nasib la ujian hari sabtu..boleh cik hadir tanpa amik cuti..

klau nak tw..cik cendawan g pg tu ngan keadaan yang xbrapa nak besedia pn..pagi tu la baru nak cari pensil,pemadam..maklum la dah la xmengaji.. nsib jmpa ko smua bebende tu.. bila time jwb periksa tuh cik  pn jwb la dengan tanpa menipu.. ermm yeke..sket la tipu..hohoho tipu sunat.. tp xbrani nak tipu banyak sebab soalan sebenarnya putar belit tw..soalan2 tu nak uji personaliti kita samada layak x untuk jadi sorang cikgu.. yang xtahannya.. ada soalan tuh tanya macam nih.."anda pernah menipu" ..cangak lagi..haha yang itu cik berterus terang...bohong la kan seumur hidup xpnh menipu time kecik.. eleh korang jangan nak kata kat cik..ingt x time skolah dlu..korang ckp ape kat cikgu bila korang xsiap keje skolah..haa cik tw dah jawapan ape korang nak ckp.. sbb cik pn jwb cmtuh bla xsmpt siap keje skolah..hihihihhi

ok la..end here entry for today..didaaa.



CIK CENDAWAN KECIK

3 comments:

  1. huhuhu...all the best. insyaAllah kalau minat jalan akan terbuka. selamat datang ke dunia pendidik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx..insyaallah...ashabulz cikgu erk?

      Delete
  2. Boleh sy hubungi admin ?Emel saya jap di azamjytra@gmail.com
    tq cik cndawan..

    ReplyDelete