Friday, May 25

TEMUDUGA PENDIDIKAN..

Hai korang.. hari sabtu ni cik cendawan dapat untuk temuduga pendidikan tw.. xsangka pulak yang time ujian medsi hari tu cik lulus.. alhmdulillah.. so hari ni memandangkan cuti hari jumaat..so ada la masa untuk cik cendawan prepare untuk interview esok..ada sesape leh kongsi pengalaman or tips x untuk interview pendidikan ni? kalau ade share la dengan cik and pembaca yang lain..sharing is caring kannn...hehe sebelum ni ada jugak cik tanya kawan2 cik yang dah berjaya lepas tmuduga tu and dah dalam pengajian pn.. ada yang cite diorang kena berlakon ala2 cikgu gitu.. aduhh takut cik cendawan dengar.. pandai ke cik ni nak belakon mengajar dalam kelas..huhu berleter cik pandai la..tp nak explain cik xbrape nak pandai sangat kot..hehe ada jugak kawan cik yang lain kena ceritakan apa yang kita tahu tentang bidang yang kita apply tu..macam cik cendawan ni..cik apply kemahiran hidup.. takut la jugak buat diorang tanya pasal pertanian ke elektrik ke kayu ke.. yang cik tahun pn kh ekonomi rumah tangga..tu je la..itu pn sebab time sekolah menengah belajar ert.. kalau perdagangan tu bole la skit kot sebab ada la jugak basic time belajar di politeknik dulu..tp dh hbis lupe dh..so hari ni bajet nak cari la balik note2 dalam internet kot ada... isshh risau la cik..haha korang doakan cik berjaya ye..moga harapan dan cita2 cik untuk jadi seorang pendidik yang cik tanam dari kecik tercapai.. wah2 falsafah seket hari ni ye..hihi and kejap lagi kalau cik sempat cik upload pasal soalan yang sering ditanya oleh penemuduga oke..harap korang yang lain yang berjaya untuk temuduga pendidikan ni jugak dapat jawab dengan jayanya oke.. sekian..daaa


          
 EEEE TAKUT LA..TAKUT GUGUP TIME INTERVIEW..HOPE SEMUNYA BERJALAN LANCAR..AMINN


                                                         



6 comments:

  1. Replies
    1. thanx cikgu sirebenmerah..hehe cikgu sirebenmerah xnak kogsi ke macm mane intervw dulu..hihi

      Delete
  2. salam. err.. masa disuruh berlakon mengajar tu, cik berdiri atau duduk? dan mengajar hanya guna gaya tangan atau dorang sediakan whiteboard untuk berlakon mengajar tu ?

    ReplyDelete
  3. dan dia ada tanya yg blog cik ni jenis apa? jadi, cik cakap blog cik jenis apa?

    ReplyDelete
  4. Hai kak. Sy dpt iv tuk ert .soalan mcm mana yg dy tanya ?

    ReplyDelete
  5. Hai kak. Sy dpt iv tuk ert .soalan mcm mana yg dy tanya ?

    ReplyDelete